Wanneer boek je een lastminute?

Een lastminute boeken is vooral interessant voor mensen die niet gebonden zijn aan een bepaalde periode of vakantiebestemming.
Als het eigenlijk niet uitmaakt op welk strand je terechtkomt of in welke stad je cultuur wilt snuiven. Als het verder niet belangrijk is of het hotel allerlei extra voorzieningen heeft zoals animatie e.d.
Een lastminute kan dan aantrekkelijk zijn, zeker als je bij wijze van spreken nog diezelfde week kunt vertrekken.
Veel reisaanbieders bieden lastminutes aan om ingekochte pakketten nog op het laatste moment 'vol' te krijgen waardoor prijzen... Lees verder

Gambia - meer dan strand alleen !

Gambia -  zon, zee, strand...en zoveel meer!
Gambia is met haar subtropische klimaat zeer geliefd bij toeristen. Hagelwitte stranden, palmbomen, exotische schelpen...Maar Gambia heeft veel meer te bieden dan de zon alleen!
 
Natuur
Het land heeft een rijke flora en fauna, er leven veel apen en meer dan 450 soorten vogels. Het land heeft diverse nationale parken en veel toeristen bezoeken de beroemde mangrovebossen.
 
Plaatsen
Voor wie het Afrikaanse leven echt wil meemaken is een... Lees verder

Nieuw vliegveld voor Machu Picchu

Er moet een nieuw vliegveld komen vlakbij de Peruaanse stad Cuzco, om zo het toerisme naar de historische plaats Machu Picchu te stimuleren, meldt de Peruaanse president Ollanta Humala. Het huidige vliegveld van Cuzco kan geen grote vliegtuigen ontvangen en is alleen overdag open. Het nieuwe vliegveld moet 460 miljoen dollar (367 miljoen euro) kosten, het geld voor compensatie van onteigend land niet meegerekend. Iedere dag bezoeken ongeveer 3000 toeristen de Incastad in de bergen.
Bron: Het Laatste Nieuws
 
Lees verder

Valencia zeer in trek bij Nederlanders

De Spaanse stad Valencia trekt steeds meer Nederlanders. Het afgelopen half jaar waren er 67.000 overnachtingen van Nederlandse toeristen, zo meldt Turismo Valencia. En daarmee komen de Nederlandse toeristen op de tweede plaats, na Italië, maar nog voor Engeland, Frankrijk en Duitsland. Directeur José Salinas van Turismo Valencia schrijft de toename met ruim een derde toe aan onder meer de goede vliegverbindingen tussen Nederland en Valencia, en aan de promotie van de stad.
Bron: Wereldkrant
Lees verder

Curaçao in trek bij singles

Nederlandse singles kiezen opmerkelijk vaak voor Curaçao als vakantiebestemming. Dit blijkt uit de eerste resultaten uit de samenwerking tussen de bekende datingwebsite Relatieplanet en reisorganisatie Kras.nl. In de eerste maand dat het door beide partijen gelanceerde singlesreizenplatform is geïntroduceerd, lieten ruim 35.000 singles hun blik gaan over het reisaanbod op het platform dat specifiek op hun wensen is afgestemd. Navraag bij het Curaçao Toeristen Bureau bevestigt de aantrekkelijkheid van het eiland voor singles. Zo zijn er veel culturele evenementen waar men... Lees verder

Toestellen van KLM en Air France krijgen Wi-Fi

Begin 2013 starten zowel KLM als Air France met het aanbieden van draadloos internet aan boord van een aantal vliegtuigen. De twee luchtvaartmaatschappijen willen in 2013 starten met een proef om draadloos internet aan boord te testen. In twee Boeings 777-300 ER wordt de technologie geïmplementeerd.

Wanneer gebruikende passagiers tevreden zijn met het aangeboden draadloos internet, zal de dienst op meer vluchten worden geïntroduceerd. 

Bron: Wereldkrant

 
 
Lees verder

Maastricht Airport thuisbasis RyanAir

Het vliegveld Maastricht Aachen Airport wordt de eerste vaste thuisbasis van RyanAir in Nederland. De Ierse prijsvechter maakte het nieuws bekend op het vliegveld.
RyanAir heeft in Europa in totaal meer dan veertig vaste bases. Het is mogelijk dat het vliegveld door de keuze van de luchtvaartmaatschappij meer routes en passagiers krijgt.
 
Bron: Wereldkrant
 
Lees verder

Dollar ingevoerd op Nederlands-Caribische eilanden

Op Bonaire, Saba en St. Eustatius kunnen inwoners vanaf begin dit jaar betalen met Amerikaanse dollars. De oude Antilliaanse gulden is in deze nieuwe Nederlandse gemeentes nu dus geen officieel betaalmiddel meer. De omzetting van Antilliaanse gulden naar de Amerikaanse dollar is vlot verlopen. De Amerikaanse munt is overigens informeel al langer in gebruik in het hele Caribische gebied. Op Saba en St. Eustatius kon je er altijd al goed mee betalen. 

De nieuwe munt is ingevoerd omdat de Nederlandse Antillen als staat per 10 oktober 2010 zijn opgeheven en daarmee ook de munteenheid... Lees verder

Dubai is nu de voordeligste luxe-bestemming

De prijs van exclusieve hotelkamers is wereldwijd het sterkst gedaald in viersterrenhotels in Dubai. Na een daling van 16% tussen het tweede kwartaal van 2009 en het tweede kwartaal van 2010, betaalden reizigers er gemiddeld €89 voor een overnachting. Dat blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite hotels.com. Dubai is momenteel een zeer voordelige luxebestemming.


In Dubai daalde ook de prijs van vijfsterrenhotels aanzienlijk (8%). Een overnachting in een vijfsterrenhotel kost gemiddeld echter nog altijd €193, ruim twee keer zoveel als een... Lees verder

Sunweb biedt reizen naar Dubai aan

Sunweb Vakanties biedt sinds enkele weken ook het prachtige Dubai aan. Dubai is één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en een steeds populairdere vakantiebestemming voor jong en oud. De relatief korte reistijd, het heerlijke klimaat, de vele prachtige bezienswaardigheden en de hotels van topklasse maken Dubai tot de ideale vakantiebestemming van deze winter. Vertrek naar Dubai is mogelijk van november 2010 t/m maart 2011.
Lees verder